Információ a tantermen kívüli digitális munkarendre

Kedves Szülők és Diákjaink!

Szeretettel köszöntök mindenkit az első olyan napon, amelyen áttértünk a tantermen kívüli digitális munkarendre (továbbiakban TKDM).

Mától az intézmény minden hétköznap nyitva lesz, az igazgató (vagy kijelölt helyettese) munkaidőben (8 és 16 óra között) az intézményben tartózkodik a kapcsolódó rendelet előírásainak megfelelően. Kérdés esetén a 94/562-110 és a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elérhetőségeken elérhetőek vagyunk, de a TKDM értelmében diákok és tanárok nem jönnek be az iskolába.

A tanárokkal abban egyeztünk meg, hogy az új rendszer működtetése érdekében a következőket kérjük a diákoktól:

1) Emailcímek frissítése: Mindenekelőtt egy MŰKÖDŐ EMAILCÍMET szeretnénk minden diáktól kérni, ezeket az osztályfőnökökhöz haladéktalanul juttassák el.

2)  TANANYAGMEGOSZTÁS: Ehhez a felülethez (OwnCloud) az osztályfőnöktől érkezik a belépési név és osztályjelszó, amivel az adott osztály mappájába tudnak belépni, és ott a feltöltött anyagokhoz hozzáférni.

3) SZÁMONKÉRÉSHEZ a kollégák elsősorban egy külön oldalt (Redmenta) fognak használni, az ide való bejelentkezéshez is szükség lesz a diákok működő emailcímére.

4) Az ezen felüli tanár-diák KOMMUNIKÁCIÓHOZ pedig a már működő csatornákon kívül a Skype programot ajánljuk.

Arra kérek mindenkit, hogy az elkövetkezendő hetekben (hiszen nem rövid időszakról beszélünk) hétköznap az ún. normál iskolaidőben (8-14 óráig) legyen elérhető, és kövessék a tanárjaik által megfogalmazott utasításokat, kéréseket, tartsák be az egyes feladatokra vonatkozó határidőket.

Arra kértem a kollégákat, hogy ne árasszák el a diákokat túl sok információval egyszerre, hanem a heti óraszámnak megfelelően arányosan elosztva kerüljenek fel az anyagok, és ahhoz kapcsolódjanak a számonkérések is. Nem követjük pontról pontra a meglévő órarendet, de az ún. kontaktórákat az órarendi órák helyére tervezzük, így biztosan nem ütközünk mással.

A TKDM nem számol hiányzással, hanem az elvégzett feladatok alapján méri a diákok teljesítményét, így mindenkit hangsúlyozottan kérek a tanulási idő hatékony felhasználására és a tanáraik által előírt határidők betartására.

A fentiek a közismereti és egyéb elméleti fókuszú tárgyak esetében talán könnyebben fognak működni, de szakképző iskola lévén a TKDM szerinti szakképzési alapfeladat-ellátás rendjére és ellenőrzésére március 18-ig egy külön eljárásrendet kell kialakítanunk. Ezzel kapcsolatban még türelmet kérünk, holnap jelentkezünk részletes információval.

Ugyanígy még nincsen konkrét információnk a kimeneti (érettségi, szakmai) vizsgákkal kapcsolatban, reméljük, hogy időben ezekkel is tudunk szolgálni. Ezen vizsgákra készülő diákjainkat különösen is kérjük, hogy vegyék komolyan az egyéni tanulási időt, és használják ki tanáraikkal való online kapcsolattartás, kérdezés lehetőségét.

Iskolaként arra kérek mindenkit a kialakult veszélyhelyzetben, hogy ne álljunk be se a pánikolók, se a bagatellizálók sorába, hanem felelősen kövessük azokat a konkrét rendelkezéseket, amely megállíthatják/lelassíthatják a koronavírus terjedését. Ehhez most vegyük komolyan a kontaktok minimalizálását, és ne találkozzunk személyesen osztálytársakkal sem.

Kőszeg, 2020. március 16.

Mesterházy Balázs

igazgató