Részletes tájékoztatás az új munkarendről

Kedves Szülők és Diákjaink!

A tegnapi kormányrendelet megerősítette a péntek este hallottakat, így holnaptól hivatalosan is életbe léptetjük iskolánkban a tantermen kívüli digitális munkarendet.

Március 16-ától nem járunk be az intézménybe, kérjük Diákjainkat, hogy kövessék az itt olvashatókat, ill. az osztályfőnökeiktől kapott információkat.

Ez a mostani döntés NEM szünetet jelent, hanem mindenkinek az egyéni felelősségében bízva olyan lehetőséget hoz számunkra, amely biztosíthatja azt, hogy időben be tudjuk fejezni a tanévet. Ehhez mindenki együttműködésére számítok, és rugalmasságot kérve előre köszönök.

Az oktatás folyamatos végzéséhez három területen kezdtünk el, ill. folytatunk fejlesztéseket:

  1. Tananyagmegosztás az OwnCloud segítségével, ehhez osztályfőnökökön keresztül holnap érkeznek a belépők
  2. Számonkérés szintén online rendszeren keresztül
  3. Tanár és diák találkozása a virtuális térben

Az iskolaszervezéssel kapcsolatos néhány információ:

-  A kollégium vasárnap délután 14 és 18 óra között, valamint hétfőn 10 és 17 óra között ügyeletet tart, hogy a diákok vissza tudjanak jönni a tanszereikért, egyéb dolgaikért arra felkészülve, hogy valószínűleg most néhány hétig nem járunk be az intézménybe.

-  Az étkezést hétfőtől lemondtuk, bár igény esetén az önkormányzattal még holnap egyeztetünk.

-  A gyakorlati helyekre nem mennek a diákok, az egész gyakorlati képzéssel kapcsolatban még várjuk a konkrét szakminisztériumi ajánlást is.

Számítunk arra, hogy minden diáknak megoldható a napi többórás online térben való lét, ehhez az otthoni feltételek biztosítottak (gép/telefon, wifi). Hasznos információ lehet, miszerint a két legnagyobb mobilszolgáltató hétfőtől ingyenes adatforgalom-támogatást biztosít, kérem, tájékozódjanak a honlapokon.

Jó ismétlést kívánok mindenkinek, üdvözlettel:

Mesterházy Balázs

igazgató